Jed pustimo stati, da se okusi povežejo. Foto: Dobro jutro
Jed pustimo stati, da se okusi povežejo. Foto: Dobro jutro

Ješprenj namočimo v vodi za 1–2 uri, da se malce zmehča. Zelenjavo olupimo in jo narežemo na majhne koščke, v večji posodi pa pogrejemo oljčno olje in na hitro popečemo zelenjavo ter dodamo ješprenj in zalijemo z vodo. Solimo in kuhamo na nizki temperaturi približno 20 minut.

Repo olupimo in jo naribamo. Nato jo skuhamo v drugi posodi, začinjeno z lovorjem, poprom in soljo. Ko je repa kuhana »na zob«, jo primešamo osnovni mineštri. V višji ponvi na oljčnem olju popražimo na drobno narezan pršut in nasekljan česen. K temu dodamo fižol in nekaj vode ter vse skupaj vmešamo v osnovno mineštro. Začinimo. Zelo počasi kuhamo še 5–7 minut in za tem še nekaj časa pustimo stati, da se okusi povežejo.