Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.9 od 8 glasov Ocenite to novico!
bučke
Bučke operemo in narežemo na kolesca. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

Juha iz bučk s parmezanom

Na koncu vmešamo še nariban parmezan
9. avgust 2018 ob 08:50
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 1 kg bučk, olivno olje, 1 strok česna, 8 dl zelenjavne jušne osnove, 1 dl smetane, nekaj lističev bazilike, pol šopka peteršilja, 5 dag parmezana, olivno olje, sol, poper.

Bučke operemo in narežemo na kolesca. Na olju popražimo nasekljan česen in bučke.

Po nekaj minutah prilijemo jušno osnovo, zavremo in kuhamo dobrih pet minut. Nato odstavimo, in ko se juha nekoliko ohladi, jo pretlačimo. Vmešamo smetano, začinimo s soljo, poprom, nasekljano baziliko in peteršiljem.

Na koncu vmešamo še nariban parmezan in postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Peteršiljeva juha z drobnjakom
24. julij 2018 ob 08:34 Sestavine: 60 dag peteršiljevih korenin, 1 čebula, 1 žlica masla, 1 liter jušne osnove, 1 dl smetane, sol, poper, drobnjak. Peteršiljeve korenine ostrgamo, operemo in narežemo na kolesca.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Solata z jajčnim nadevom
3
18. avgust 2018 ob 11:20 Za pripravo potrebujete: 8 velikih jajc, 4 žlice majoneze, 2 žlici sesekljanega drobnjaka, sol in sveže mlet črni poper, 6 listov zelene solate, papriko za okras, hrustljav kruh.
Več novic ...
Kazalo