Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Jabolko
Juho začinimo z muškatnim oreščkom. Foto: BoBo

Dodaj v

Juha iz kolerabe in jabolk

Jabolka in kolerabo dušimo skupaj
9. oktober 2018 ob 09:10
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 zeleni kolerabi (skupaj 50 dag), 3 drobna kisla jabolka, 2 žlici masla, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 dl smetane, sol, poper, muškatni orešček.

Kolerabi in jabolka operemo in olupimo. Jabolkom izrežemo peščišče in jih narežemo na kocke, enako narežemo kolerabi. Segrejemo maslo ter dobrih pet minut dušimo kolerabo in jabolka.

Prilijemo jušno osnovo, ki smo jo pred tem zavreli. Pokrijemo in kuhamo približno 10 minut. Juho pretlačimo. Še enkrat zavremo in odstavimo. Vmešamo smetano ter začinimo s soljo, poprom in sveže naribanim muškatnim oreščkom.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Hrana in pijača
link
Zapečen krompir s smetano
1
15. oktober 2018 ob 08:20 Sestavine: 1 kg krompirja, 2 dl jušne osnove, 3 dl smetane za kuhanje, 8 dag naribanega ementalerja, maslo, sol, poper, muškatov orešek. Krompir operemo in skuhamo v lupinah.
Več novic ...
Kazalo