Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
cvetača
Cvetačo razdelimo na cvetove, jih dobro očistimo in skuhamo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

Juha s pretlačeno cvetačo

Na koncu vmešamo še rumenjak in limonin sok
17. junij 2017 ob 11:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 1 cvetača, jušna osnova ali voda, 1 žlica masla, 2 žlici moke, 1 rumenjak, 1 žlica kisle smetane, limonin sok, sol, poper.

Cvetačo razdelimo na cvetove, jih dobro očistimo in skuhamo v toliko osoljene vode, da je komaj pokrita.

Ko je mehka, vodo odlijemo in cvetačo pretlačimo. Na surovem maslu popražimo moko, ki pa ne sme porumeneti. Prilijemo jušno osnovo, če je nimamo, pa uporabimo vodo, v kateri smo cvetačo skuhali. Preden jo prelijemo k cvetači, jo še malo pokuhamo. Pri tem pa pazimo, da je ne damo preveč, ker mora biti cvetačna juha gostejša od običajnih.

Na koncu vmešamo še rumenjak, kislo smetano in limonin sok. Po okusu dosolimo in popramo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Hladna pesina juha z jogurtom
13. januar 2018 ob 11:29 Sestavine: 50 dag mlade rdeče pese, 1 šalotka, 1 strok česna, 5 dl navadnega jogurta, 1 žlica kisle smetane, mleta kumina, nekaj vejic kopra, sol, poper. Peso operemo in skuhamo.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Kruhov puding
18. januar 2018 ob 11:41 Sestavine: 5 rezin en dan starega kruha, 75 g masla, 100 g suhega sadja (rozine, jabolka, slive, hruške…), 50 g ruma, 220 ml sladke smetane, 220 ml mleka, 50 g sladkorja, 1 strok vanilje, 3 jajca, 2 ...
Več novic ...
Kazalo