Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
cvetača
Cvetačo razdelimo na cvetove, jih dobro očistimo in skuhamo. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Dodaj v

Juha s pretlačeno cvetačo

Na koncu vmešamo še rumenjak in limonin sok
17. junij 2017 ob 11:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 1 cvetača, jušna osnova ali voda, 1 žlica masla, 2 žlici moke, 1 rumenjak, 1 žlica kisle smetane, limonin sok, sol, poper.

Cvetačo razdelimo na cvetove, jih dobro očistimo in skuhamo v toliko osoljene vode, da je komaj pokrita.

Ko je mehka, vodo odlijemo in cvetačo pretlačimo. Na surovem maslu popražimo moko, ki pa ne sme porumeneti. Prilijemo jušno osnovo, če je nimamo, pa uporabimo vodo, v kateri smo cvetačo skuhali. Preden jo prelijemo k cvetači, jo še malo pokuhamo. Pri tem pa pazimo, da je ne damo preveč, ker mora biti cvetačna juha gostejša od običajnih.

Na koncu vmešamo še rumenjak, kislo smetano in limonin sok. Po okusu dosolimo in popramo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Kostanjeva juha z zeleno
1
16. oktober 2017 ob 09:23 Sestavine: 40 dag kuhanega in olupljenega kostanja, 2 šalotki, 1 strok česna, 1 žlica masla, 30 dag gomoljaste zelene, 1,2 litra zelenjavne jušne osnove, 10 dl smetane, 3 žlice kisle smetane, 1 ...
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Jabolčni zavitek z rozinami
23. oktober 2017 ob 15:43 Sestavine: 50 dag listnatega testa, moka, 1,5 kg jabolk, 1 limona, sladkor, cimet, 4 keksi petit beurre, 10 dag rozin, približno 7 dag masla. Limonovo lupinico nastrgamo, sadež ožmemo.
Več novic ...
Kazalo