Namesto mlade špinače lahko po želji uporabimo tudi rukolo. Foto: Dobro jutro
Namesto mlade špinače lahko po želji uporabimo tudi rukolo. Foto: Dobro jutro

Sestavine: 1/2 kg očiščenega korenčka (debelejšega po dolgem narežemo), 2 žlici limonove ali pomarančne marmelade/pulpe, 1 žlica medu, 1 žlička sveže naribanega ingverja, 0,5 dl sezamovega olja (lahko tudi olivno), sol, poper, timijan, kuhana kvinoja (ali prosena kaša), dve pesti mlade špinače, sir feta, semena sezama za posutje, malo balzamične kreme.

Korenček skuhamo toliko, da je še malo trd, in ga damo na stran. Posebej zmešamo marmelado, med, ingver, olje, sol, poper in timijan.

V kozico damo malo olja in nanj stresemo kuhan korenček, ki ga prelijemo s pripravljeno mešanico. Vremo toliko časa, da tekočina povre in se korenček začne svetiti. Vmes večkrat pretresemo.

Na krožnik naložimo kuhano in začinjeno kvinojo (sol, poper olivno olje, limonov sok), ki smo ji primešali mlado špinačo.

Na vrh položimo glaziran korenček, posujemo z zdrobljenim sirom in s semeni sezama ter rahlo pokapljamo z balzamično kremo.