Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 4 glasov Ocenite to novico!
Krap
K ribam spada tudi zelenjava.

Dodaj v

Krap, pečen v pečici

Ste ljubitelj rib?
4. februar 2018 ob 11:16
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 1 krap, težek okoli 90 dag, sol, 3 stroki česna, šopek peteršilja, olje za peko.

Krapa očistimo, splaknemo pod tekočo vodo, osušimo, osolimo, natremo s sesekljanim ali strtim česnom in drobno narezanim peteršiljem ter ga pol ure pustimo pokritega v hladilniku.

Ribo nato položimo v naoljen pekač in postavimo v pečico, ki smo jo predtem ogreli na 180 stopinj Celzija. Pečemo 45–50 minut. Med pečenjem krapa enkrat obrnemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam rib ...
link
Pečene skuše s paradižnikom
1
27. april 2018 ob 11:05 Sestavine: 8 skuš ali drugih čvrstih rib, sol, moka, olje za pečenje, 2 stroka sesekljanega česna, sesekljan peteršilj, 4 paradižniki, 1,5 dl vina.
Več novic ...
Hrana in pijača
Kazalo