Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
juha
Na koncu vmešamo kislo smetano. Foto: Pixabay

Dodaj v

Kremna juha iz popečene zelenjave

Zelenjavo najprej popečemo v pečici
9. junij 2018 ob 10:35
Ljubljana - MMC RTV SLO

Potrebujemo: 3 stebla stebelne zelene, pol gomolja zelene, 2 šalotki, 2 korenčka, manjši gomolj koromača, 2–3 krompirje, oljčno olje, sol, poper, sok in lupinica limone, timijan, 3 stroke česna, 200 g kuhane čičerike (po želji), 150 g kisle smetane, nasekljana šalotka za posutje ter listki zelene.

Očiščeno in na male kose zrezano zelenjavo naložimo v pekač na papir za peko. Prelijemo z oljčnim oljem in sokom limone, posujemo s soljo, poprom in timijanom. Pečemo na 200 stopinjah toliko časa, da ima zelenjava popečeno skorjico.

Več receptov na:
www.dobrojutro.rtvslo.si

.

Na oljčnem olju, v loncu za juho, dušimo česen in dodamo vso pečeno zelenjavo. Zalijemo z malo vode in pokuhamo do mehkega. Vse skupaj pretlačimo in zmešamo, lahko dodamo še čičeriko in gostoto uravnavamo z vodo. Ustrezno še začinimo. Juho lahko po želji tudi precedimo. Na koncu vmešamo kislo smetano in postrežemo s popečenim kruhom. Okrasimo z nasekljano šalotko in lističi zelene.

Sa. J., recept Metke Paragi (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Hrana in pijača
link
Marelice v vaniljevi omaki
14. avgust 2018 ob 08:24 Sestavine: približno 20 zrelih marelic, 2 stroka vanilje, 15 dag sladkorja, 3 žlice ruma, limeta, nekaj vejic sveže mete, vaniljev sladoled. Marelice operemo, razpolovimo in odstranimo koščice.
Več novic ...
Kazalo