Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 0.0 od 0 glasov Ocenite to novico!
juha
Na koncu vmešamo kislo smetano. Foto: Pixabay

Dodaj v

Kremna juha iz popečene zelenjave

Zelenjavo najprej popečemo v pečici
9. junij 2018 ob 10:35
Ljubljana - MMC RTV SLO

Potrebujemo: 3 stebla stebelne zelene, pol gomolja zelene, 2 šalotki, 2 korenčka, manjši gomolj koromača, 2–3 krompirje, oljčno olje, sol, poper, sok in lupinica limone, timijan, 3 stroke česna, 200 g kuhane čičerike (po želji), 150 g kisle smetane, nasekljana šalotka za posutje ter listki zelene.

Očiščeno in na male kose zrezano zelenjavo naložimo v pekač na papir za peko. Prelijemo z oljčnim oljem in sokom limone, posujemo s soljo, poprom in timijanom. Pečemo na 200 stopinjah toliko časa, da ima zelenjava popečeno skorjico.

Več receptov na:
www.dobrojutro.rtvslo.si

.

Na oljčnem olju, v loncu za juho, dušimo česen in dodamo vso pečeno zelenjavo. Zalijemo z malo vode in pokuhamo do mehkega. Vse skupaj pretlačimo in zmešamo, lahko dodamo še čičeriko in gostoto uravnavamo z vodo. Ustrezno še začinimo. Juho lahko po želji tudi precedimo. Na koncu vmešamo kislo smetano in postrežemo s popečenim kruhom. Okrasimo z nasekljano šalotko in lističi zelene.

Sa. J., recept Metke Paragi (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Hrana in pijača
link
V pečici pečena buča z jelenovim filejem v ovoju bučnih semen
16. oktober 2018 ob 12:29 Sestavine (za bučo): ½ kg hokaido buče, timijan, sol in poper, olivno olje, maslo. Bučo razpolovimo, odstranimo semena in jo narežemo na krhlje, po želji jo lahko tudi olupimo in narežemo na krhlje.
Več novic ...
Kazalo