Hrana in pijača
()
Juho postrežemo z drobnjakom ali peteršiljem. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Kremna koromačeva juha

Za jed potrebujemo dva gomolja koromača
8. januar 2018 ob 09:50
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 gomolja koromača, drobnjak, 1,2 litra zelenjavne jušne osnove, 1 žlica moke, 1 dl mleka, 1 žlica olivnega olja, nekaj žlic naribanega parmezana, sol, poper.

Koromačevim gomoljem odrežemo kocen, odstranimo trše zunanje liste in gomolja tanko narežemo.

V večjo posodo damo koromač, prilijemo mleko in na nizkem ognju dušimo od 10 do 15 minut, nato koromač zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Prilijemo juho, dodamo moko, solimo, popramo in premešamo. Zavremo in kuhamo na nizkem ognju še približno 10 minut. Ko odstavimo, vmešamo parmezan in olje. Potresemo z nasekljanim drobnjakom.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Česnova juha s peteršiljem
1. oktober 2018 ob 09:22 Sestavine: 1 liter čiste goveje juhe, 4 rezine kruha, 8 strokov česna, 4 jajca, 0,5 dl olivnega olja, 1 žlica mlete sladke paprike, peteršilj, sol, poper.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Pikantna buča z mletim mesom
18. oktober 2018 ob 08:39 Sestavine: 40 dag očiščene buče, 40 dag mletega mesa, 30 dag stebelne zelene, 2 rdeči papriki, 1 čebula, 2 stroka česna, 1 mala pločevinka pelatov, 3 žlice olja, 3 dl jušne osnove, sol, poper, ...
Več novic ...
Kazalo