Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.8 od 5 glasov Ocenite to novico!
Juho postrežemo z drobnjakom ali peteršiljem. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Kremna koromačeva juha

Za jed potrebujemo dva gomolja koromača
8. januar 2018 ob 09:50
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 gomolja koromača, drobnjak, 1,2 litra zelenjavne jušne osnove, 1 žlica moke, 1 dl mleka, 1 žlica olivnega olja, nekaj žlic naribanega parmezana, sol, poper.

Koromačevim gomoljem odrežemo kocen, odstranimo trše zunanje liste in gomolja tanko narežemo.

V večjo posodo damo koromač, prilijemo mleko in na nizkem ognju dušimo od 10 do 15 minut, nato koromač zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Prilijemo juho, dodamo moko, solimo, popramo in premešamo. Zavremo in kuhamo na nizkem ognju še približno 10 minut. Ko odstavimo, vmešamo parmezan in olje. Potresemo z nasekljanim drobnjakom.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam juh
link
Juha s kokosom in šampinjoni
20. april 2018 ob 09:18 Sestavine: žlička posušene limonine trave, suhega čilija, limeti, pločevinki kokosovega mleka (skupaj 8 dl), 40 dag šampinjonov, nekaj vejic koriandra, sol.
Več novic ...
Kazalo