Na koncu torto obložimo s poljubnim sadjem. Foto: Dobro jutro
Na koncu torto obložimo s poljubnim sadjem. Foto: Dobro jutro

... malo ruma (po želji), 200 g kremnega sira.

Za belo kremo potrebujemo: 200 g kremnega sira, 30 g sladkorja v prahu (ali po želji), sok dveh limon, naribano lupinico ene limone.

Za okrasitev potrebujemo: semena in sok treh pasijonk ali katero koli drugo sezonsko sadje.

Ne pozabite: zavitek listnatega testa (ali dva manjša).

Listnato testo razvaljamo v velikosti pekača. Obložimo pekač, robove porežemo in oblikujemo s prsti. Testo na več mestih prebodemo z vilico. Na testo položimo drug manjši pekač (ali primerno posodo), ki je namaščen, da se nam med peko testo ne bo dvignilo. Testo pečemo na 200 stopinjah približno 15 minut, odstranimo zgornji pekač in pečemo še od pet do deset minut, da vsa površina porumeni. Ohlajeno testo vzamemo iz pekača.

Za rumeno kremo na štedilnik pristavimo mleko, v katerem sta narezana lupina limone in vaniljin strok. V posebni posodi zmešamo jajca, škrob in sladkor. Ko mleko zavre, ga odstavimo in med stalnim mešanjem prilivamo k jajčni mešanici. Nato vse skupaj zlijemo nazaj v posodo, v kateri se je kuhalo mleko, in prevremo do želene gostote. Kuhano kremo pokrijemo s prozorno folijo in ohladimo. V ohlajeno kremo vmešamo kremni sir, limonin sok in po želji malo ruma ali pomarančnega likerja.

Za belo kremo močno do penastega zmešamo kremni sir in sladkor v prahu. Dodamo sok limone in ponovno na kratko zmešamo.

Ko je vse dobro ohlajeno, začnemo zlaganje tortice. Obe kremi damo v dresirni vrečki s širokima odprtinama in preprosto, po želji, obe nabrizgamo v testeni model. Lahko pa kremo naložimo z žlico in vse pogladimo v gladko površino.

Na koncu obložimo še s poljubnim sadjem (pasijonka in limona se zelo lepo ujameta v tej sladici).