Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 4 glasov Ocenite to novico!
Pito postrežemo toplo. Foto: Stockfood

Dodaj v

Krompirjeva pita z radičem in gobami

Gobe in radič prepražimo ločeno
3. september 2018 ob 11:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 manjša krompirja, 80 g riževe moke, 80 g pirine moke, 300 g treviškega radiča, 300 g ostrigarjev, 3 stroki česna, 3 žlice mleka, 1 žlička sladkorja, 2 žlici olivnega olja, sol, poper, timijan.

Krompir skuhamo, ga olupimo in pretlačimo. Dodamo ga moki, malo posolimo in zgnetemo v gladko testo, ki ga pustimo počivati pol ure.

Na olju segrejemo sladkor, dodamo na večje kose narezan radič, prilijemo malo vode, na hitro podušimo in odstavimo z ognja. V drugi posodi na olju zarumenimo sesekljan česen, dodamo narezane gobe in dušimo dve minuti.

Nato dodamo radič, smetano, poper in sol, premešamo in odstavimo.

Testo razvaljamo pol cm na debelo, ga prestavimo v pekač, zavihamo robove in nanj razporedimo nadev. Pečemo na 180 stopinj od 20 do 30 minut.

T. K. B.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Hrana in pijača
Kazalo