Poljubček postrežemo s svežimi malinami. Foto: Dobro jutro
Poljubček postrežemo s svežimi malinami. Foto: Dobro jutro

Preliv: lešnikovo maslo (sestavine: zmleti lešniki).

Naribamo korenček, pretlačimo banano in dodamo ostale sestavine, razporedimo na pekač in pečemo 15 minut na 200 °C (če bi imeli čas, pečemo pol ure na 160 °C). Ploščice lahko pojemo že surove, brez pečenja (če izpustimo jajce). Ploščice prelijemo z lešnikovim maslom.

Za uravnotežen obrok postrežemo z grškim jogurtom in svežimi malinami.

*Količine so okvirne. Prilagajamo jih glede na okus, število jedcev in na to, kaj od sestavin imamo. Tako lahko npr. lešnike nadomestite z mandlji ali drugimi oreščki, ovsene kosmiče s pirinimi, ječmenovimi, korenček z zeleno bučko, višnje z brusnicami ali rozinami. Če niste ljubitelji kokosa, ga nadomestite z enako količino kosmičev ali mletih oreščkov. Jajce lahko izpustite, a na ta račun se zniža količina beljakovin. Če izberemo brezglutenske ovsene kosmiče, so ploščice primerne tudi za tiste, ki jim gluten povzroča težave. V tem receptu je uporabljen rožič, zmlet v fini prah in ne običajna rožičeva moka. Namesto rožiča lahko dodate vanilijo ali kakav v prahu. Uporabila sem nepražene domače lešnike, da ostanejo kar najbolje prebavljivi.