Hrana in pijača
(1)
Lignje lahko pripravimo tudi s paradižnikom. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Lignji s paradižnikom

Ideja za lahek obrok
12. februar 2018 ob 11:40
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 80 dag manjših lignjev, velika pločevinka pelatov (80 dag), 1 dl suhega belega vina, 2 čebuli, 2 stroka česna, olivno olje, peteršilj, rožmarin, drobtine, sol.

Lignje očistimo, oplaknemo in narežemo na centimeter široke trakove. Segrejemo malo olivnega olja in popražimo na kolesca narezano čebulo.

Dodamo lignje, začinimo s soljo in rožmarinom ter na srednjem ognju dušimo deset minut. Zalijemo z vinom. Ko večina vina izpari, dodamo nasekljane pelate in sesekljan česen. Pokrijemo in dušimo še 20 minut. Omako zgostimo z žličko ali dvema drobtin. Odstavimo, potresemo s peteršiljem, nato pa postrežemo.

Prijavi napako
Komentarji
Highland
# 13.02.2018 ob 12:20
Skratka 30 minut kuhanja lignjev? (10+20) Ste resni?? A jih pol s pinceto in povecevalnim steklom iscete v omaki?
Kuharski recepti - Seznam rib ...
link
Ribje palčke s krompirjem
4. oktober 2018 ob 09:39 Sestavine: 70 dag krompirja, 50 dag paniranih zamrznjenih ribjih palčk, 15 dag kislih kumaric, 2 žlici masla, 2 dl jušne osnove, 3 žličke moke, 2 dl smetane, 2 žlici gorčice, olje, peteršilj, koper, ...
Več novic ...
Kazalo