Postrežemo s parmezanom. Foto: Facebook stran oddaje Dobro jutro
Postrežemo s parmezanom. Foto: Facebook stran oddaje Dobro jutro

Za pesto rukolo, skuto in popražene pinjole zdrobite s paličnim mešalnikom. Paradižnik češnjevec narežemo na kocke, ki jih začinimo in prelijemo z oljčnim oljem. Testenine skuhamo v slanem kropu, odcedimo, nato pa dodamo pesto iz rukole, pinjol in skute ter premešamo. Špagete servirajte v vnaprej pripravljene parmezanove košarice, v katere ste najprej položili koščke paradižnika in jih nato prekrili s špageti.

Parmezanove košarice pripravite tako: segrejete teflonsko posodo ali drugo posodo z neoprijemljivo oblogo in nanjo razporedite parmezan. Segrejete, da se sir delno stali in malo porumeni, nato dvignite sir z lopatico in ga položite na obrnjeno skodelico. Prekrijte z drugo skodelico in pritisnite.