Hrana in pijača
(2)
Jed je kot nalašč za hladnejše novembrske dni. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Mesna obara s krompirjevimi duhci

Mesna poslastica za hladnejše dni
7. november 2018 ob 11:56
Oddaja Dobro jutro - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Sestavine za obaro: 400–500 gramov mlade govedine, 68 manjših korenčkov, vejica zelene, 1 rdeča čebula, 1 paradižnik, 1 dcl rdečega vina, 500700 ml jušne osnove ali vode, 1/2 čajne žličke peteršilja, 1 lovorjev list, 1/2 čajne žličke mlete sladke paprike, kajenski poper, sol, 1 žlica moke.

Sestavine za krompirjeve duhce: 89 krompirjev, 1 čajna žlička soli, 50 ml sladke smetane, 50 ml mleka, črni poper v zrnu.

Čebulo narežemo na drobno in jo popečemo na žlici ali dveh olja. Ko se spusti, dodamo na večje kose narezano meso in korenje. Pražimo da se meso dobro zlato rjavo zapeče in se sestavine primejo na dno posode. Zadnjih nekaj sekund dodamo na drobno narezano zeleno in paradižnik.

Nato zalijemo z vinom in juho. Solimo, dodamo peteršilj, lovor, sladko papriko in kajenski poper ter zavremo. Temperaturo znižamo in kuhamo dobro uro (lahko tudi do 23 ure).

Vmes olupimo krompir, ga narežemo na četrtine in kuhamo v soljenem kropu 40 minut. Nato vodo odlijemo, dodamo mleko in smetano in dobro pretlačimo, da dobimo gost pire. V 1 dcl vode vmešamo zvrhano žlico moke in jo vmešamo v skuhano obaro, da se zgosti.

Na krožnike dodamo obaro, nato pa z brizgalno vrečko nabrizgamo duhce in jih okrasimo z zrni popra.

Oddaja Dobro jutro
Prijavi napako
Komentarji
tuhtam
# 07.11.2018 ob 19:42
Iskreno, po obliki so to krompirjevi kakci!
Regedit
# 08.11.2018 ob 13:59
Če bi bil to recept iz oddaje lonček kuhaj bi še razumel.kaj kadite na RTV-ju
Hrana in pijača
Kazalo