Hrana in pijača
(2)
Mesni lonec lahko postrežemo s testeninami ali kruhovimi cmoki. Foto: freedigitalphotos.net

Dodaj v

Mesni lonec s šampinjoni

Sredozemlje na krožniku
5. februar 2014 ob 09:42
MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag čebule, 3 stroki česna, 1 kg govedine za golaž, 10 dag slanine, 40 dag rjavih šampinjonov, olje, 1 liter jušne osnove, 1 žlička lim. lupinice, 2 dl vina, 2 žlici paradižnikovega koncentrata, 3 žličke mešanice provansalskih začimb, 3 žlice kisa, sol, poper.

Na olju dobro opečemo na koščke narezano meso.

Vzamemo ga iz lonca in na maščobo od pečenja dodamo narezano slanino, na četrtine narezane drobne čebule in stisnjen česen. Pražimo nekaj minut, dodamo meso, paradižnik in zalijemo z rdečim vinom.

Dušimo uro in pol in vmes zalivamo z jušno osnovo. Dodamo gobe in začimbe, kuhamo še deset minut in nato odstavimo. Solimo, popramo in vmešamo balzamični kis.

Prijavi napako
Komentarji
frank james
# 14.02.2014 ob 13:43
Super!!! Bom probal danes skuhat!!
ffigaro
# 06.02.2014 ob 16:30
zna bit dobro
Hrana in pijača
link
Baklava z makom in manj kalorij
9. december 2018 ob 10:33 Sestavine: 500 g listov vlečenega testa, 3 jajca, 150 g sladkorja, 1,5 dl olivnega olja, 2 dl kislega mleka, 1 pecilni prašek, 250 g sveže mletega maka, nastrgana lupinica ene limone, mešanica vode ...
Več novic ...
Kazalo