Por grobo sesekljamo, stremo česen, pršut zrežemo na trakce, parmezan pa naribamo. Na polovici masla pražimo por in česen, dokler por ne upade oz. se zmehča.
Dodamo riž, dobro premešamo in zalijemo z vinom. Ko se vse vino vpije, začnemo po zajemalkah dodajati jušno osnovo. Po 10 minutah lahko izmenično dodajamo zajemalko juhe in zajemalko vina. Pršut v posebni kozici na hitro prepražimo na žlici masla in zalijemo z dobrim kisom.
Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si
Po 20 minutah je riž kuhan. Kozico odstavimo z ognja in v riž vmešamo preostalo maslo, pršut, baziliko in parmezan. Pripravljeno rižoto serviramo na krožnike in postrežemo.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje