Palačinke postrežemo s svežim sadjem, javorjevim sirupom ali žličko creme fraicha. Foto: Dobro jutro
Palačinke postrežemo s svežim sadjem, javorjevim sirupom ali žličko creme fraicha. Foto: Dobro jutro

Kokosovo maslo stopimo v manjši kozici, da postane tekoče. Postavimo na stran in rahlo ohladimo. V večji posodi premešamo pecilni prašek, ščepec soli, sladkor in moko.

V manjši posodi premešamo mleko in jajce. Tekočo zmes dodamo k moki, medtem pa nenehno mešamo, tako da dobimo gladko, vendar ne čisto tekoče testo.

Na srednje močnem ognju segrejemo ponev za palačinke, dodamo čajno žličko kokosovega olja in v ponev vlijemo nekaj testa za palačinke. Palačinko pečemo kakšno minuto, ko pa se pojavijo mehurčki in dobi spodaj lepo zlato barvo, jo obrnemo in popečemo še na drugi strani.

Palačinke ponudimo s poljubnim svežim sadjem in žličko crème fraîche (nadomestimo z žličko kisle smetane) ali pa kar s čvrstim jogurtom. Lahko pa naredimo tudi svilen čokoladni preliv ali pa uporabimo kakšen drug dodatek.