Hrana in pijača
()
Ohrovt
Ohrovt očistimo, narežemo in dve minuti kuhamo v osoljenem kropu. Foto: Pixabay

Dodaj v

Ohrovt z mletim mesom in gobami

Preprosta in hitro pripravljena ed
27. oktober 2016 ob 09:47
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag ohrovta, 40 dag mlete govedine, 4 žlice masla, 30 dag šampinjonov (ali drugih gob), 1 šopek mlade čebulice, 2 stroka česna, 3 dl jušne osnove, 10 dag topljenega sira, sol, poper, mleta sladka paprika.

Ohrovt očistimo, narežemo in dve minuti kuhamo v osoljenem kropu.

Odcedimo. Meso popražimo na vročem maslu. Ko porjavi, dodamo stisnjen česen, na kolesca narezano čebulico, dobro odcejen ohrovt in na lističe narezane šampinjone.

Začinimo s soljo, poprom in sladko papriko, prilijemo jušno osnovo in dušimo približno pet minut. Odstavimo, obložimo s topljenim sirom in za nekaj minut pokrijemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam enol ...
link
Koleraba s prekajenim mesom
29. september 2018 ob 09:31 Sestavine: 75 dag rumene kolerabe, 40 dag prekajenega svinjskega mesa, 4 žlice olja, 1 žlica sesekljane čebule, sol, poper, peteršilj. Kolerabo olupimo, narežemo na lističe ali jo naribamo.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Rekordna cena za beli tartuf – kupec zanj odštel 85.000 evrov
6
12. november 2018 ob 14:17 Na dražbi tartufov v italijanskem mestu Alba v bližini Torina so za 850-gramski gomolj belega tartufa iztržili rekordno ceno. Anonimni kupec iz Hongkonga je zanj odštel kar 85.000 evrov.
Več novic ...
Kazalo