Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Ohrovt
Ohrovt očistimo, narežemo in dve minuti kuhamo v osoljenem kropu. Foto: Pixabay

Dodaj v

Ohrovt z mletim mesom in gobami

Preprosta in hitro pripravljena ed
27. oktober 2016 ob 09:47
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag ohrovta, 40 dag mlete govedine, 4 žlice masla, 30 dag šampinjonov (ali drugih gob), 1 šopek mlade čebulice, 2 stroka česna, 3 dl jušne osnove, 10 dag topljenega sira, sol, poper, mleta sladka paprika.

Ohrovt očistimo, narežemo in dve minuti kuhamo v osoljenem kropu.

Odcedimo. Meso popražimo na vročem maslu. Ko porjavi, dodamo stisnjen česen, na kolesca narezano čebulico, dobro odcejen ohrovt in na lističe narezane šampinjone.

Začinimo s soljo, poprom in sladko papriko, prilijemo jušno osnovo in dušimo približno pet minut. Odstavimo, obložimo s topljenim sirom in za nekaj minut pokrijemo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam enol ...
link
Gobov ješprenj s porom
1
13. februar 2018 ob 13:07 Sestavine: 20 dag ješprenja, 60 dag svežih gob (jurčki, lisičke ...), 3 žlice olivnega olja, 2 pora, 2 dag masla, peteršilj, sol, poper.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Krompirjeva solata z briejem
20. avgust 2018 ob 09:02 Sestavine: 70 dag drobnejšega krompirja, 1 šopek mlade čebulice, 20 dag brieja, suho belo vino, kis, olivno olje, šopek drobnjaka, sol, poper. Krompir operemo in skuhamo v olupkih v osoljeni vodi.
Več novic ...
Kazalo