Hrana in pijača
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 8 glasov Ocenite to novico!
Krompir
Krompir pripravimo s papriko in olivami, za okus pa dodamo tudi feta sir. Foto: EPA

Dodaj v

Pečen krompir s papriko in olivami

Vročo jed potresemo z nasekljano feto in olivami
8. avgust 2018 ob 08:14
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 80 dag mesnate paprike, 1 kg krompirja, 3 čebule, 2 stroka česna, 1 vejica rožmarina, 1 žlička mediteranske začimbne mešanice, 4 dl jušne osnove, 10 dag fete, 10 dag črnih in zelenih oliv, olivno olje, sol, poper.

Papriko očistimo, narežemo na trakove. Česen in čebulo narežemo na kolobarje.

Krompir olupimo in narežemo na četrtine ali osmine. Papriko, čebulo, česen in krompir zmešamo z nasekljanim rožmarinom in mediteranskimi začimbami. Solimo, popramo in stresemo v večji pekač. Zalijemo z jušno osnovo in pokapamo z oljem. Postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, in pečemo 35-45 minut. Vročo jed potresemo z nasekljano feto in olivami.

Prijavi napako
Komentarji
pinkfranc
# 08.08.2018 ob 09:03
Krompir?

Kateri pa je najbolj priporočljiv? Sort je malo morje.
Sam vem, da tisti z čim bolj rumenim mesom je najboljši za pečenje, tisti z belim za solato.
Kuharski recepti - Seznam jedi ...
link
Njoki z zelenjavo in smetano
1
13. april 2018 ob 09:19 Sestavine: 80 dag krompirjevih njokov, dve šalotki, 30 dag zamrznjenega graha, 30 dag korenja, 30 dag pora, 1 dl smetane za kuhanje, tri žlice kisle smetane, 2 dl jušne osnove, en šopek drobnjaka, ...
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Breskve v rdečem vinu z ribezom
19. avgust 2018 ob 10:13 Sestavine: 8 zrelih breskev, 3 dl rdečega vina, 30 dag ribeza, limonina lupinica, 10 dag rjavega sladkorja, cimet. Breskve operemo, po želji olupimo, izkoščičimo in narežemo.
Več novic ...
Kazalo