Ko zunaj mraz pritiska, vonj pečene paprike prinese korak poletnega obiska in zato tako si tole vročo juho skuhamo: 5 pečenih rdečih paprik (olupljene in narezane), lahko kar vložene iz kozarca, 1 manjša rdeča čebula, 2 sveža paradižnika narezana na kose (lahko tudi olupljena), 3 stroki česna, žlička rdeče paprike v prahu, 1/3 žličke kajenskega popra (ali po okusu), sol, oljčno olje, 1 žlica moke, popečene pinjole in kisla smetana za posutje, peteršilj.
Premražen kuhar segreje oljčno olje in na njem svetlo popraži čebulo, doda pečene narezane paprike, paradižnik in sol ter vse duši do mehkega. Ko sok izpari, doda nasekljan česen, papriko in moko ter na kratko popraži in jo zalije z vodo. Pusti vreti na srednji temperaturi 10 minut.
S paličnim mešalnikom juho zgosti do želene gostote. Nalije v primerne jušne posodice in doda po želji kislo smetano, popečene pinjole ...
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje