Hrana in pijača
()
Piščančji file s sezamom in kvinojo s pisano zelenjavo
Piščančji file s sezamom, za prilogo pa kvinoja s pisano zelenjavo. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Piščančji file s sezamom in kvinoja s pisano zelenjavo

Kaj bi kuhali danes?
24. februar 2018 ob 07:53
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine za piščanca s sezamom: 4 piščančji fileji, sol, poper, olje, popražena sezamova semena.

Sestavine za kvinojo s pisano zelenjavo: 30 dag kvinoje, 1 lovorjev list, 1 korenček, 7 dag pora, 8 dag rdeče paprike, 1 rdeča čebula, 1 strok česna, 5 dag koruze, 8 češnjevih paradižnikov, olje, sol, poper, drobnjak.

Piščančji file začinimo. Popečemo ga na vroči maščobi in posujemo s sezamom.

Kvinojo dobro operemo in jo pokuhamo v slanem kropu 6-10 minut, pokrijemo in odstavimo. Posebej na vročem olju popražimo zelenjavo in začinimo. Zelenjavo zmešamo s kvinojo, dodamo drobnjak in postrežemo.

T. K. B., Lojze Čop (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Kazalo