Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
piščančji file
Piščančji file lahko postrežemo s testeninami ali kakšno drugo prilogo. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Piščančji file v omaki z limono

Recept Metke Paragi
15. marec 2018 ob 10:38
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 400 g piščančjega fileja, oljčno olje za peko, moka za paniranje, sol, poper, timijan, rdeča paprika, 2 stroka česna, drobno nasekljana šalotka, sok in lupinica ene limone, 0,5 dl belega vina, voda ali jušna osnova za zalivanje, nasekljan peteršilj za posutje.

Piščančji file dobro operemo, osušimo in rahlo potolčemo z ravno površino tolkača za meso. Solimo, popramo in vsak file povaljamo v moki ter damo na stran.

Rdečo papriko narežemo na kocke. Segrejemo oljčno olje in na njem na hitro popečemo papriko in timijan. Odložimo papriko na stran. Na ostalem olju popečemo fileje na vsaki strani do rjavo rumene barve. Odložimo fileje na krožnik.

Na istem olju popečemo šalotko in česen ter dodamo mešanico vode ali jušne osnove, limoninega soka in vina ter pokuhamo do primerne gostote. Pečene fileje in papriko vložimo nazaj v omako in še enkrat pokuhamo. Če je omaka prekisla, lahko dodamo žličko rjavega sladkorja oz. po potrebi in prevremo.

Posujemo z nasekljanim peteršiljem in postrežemo z nam ljubo prilogo.

Recept Metke Paragi (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Mesni lonec z jabolki
16. maj 2018 ob 09:11 Sestavine: 60 dag svinjine, 4 jabolka, 8 brinovih jagod, žlička koromačevih semen, 2 žlici moke, 6 lističev žajblja, 4 žlice masla, 4 dl jušne osnove, olivno olje, sol, poper.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Najboljše restavracije sveta: Hiša Franko prvič med 50!
36
20. junij 2018 ob 00:40 V Bilbau v Baskiji so objavili težko pričakovani seznam 50 najboljših restavracij sveta – na prvo mesto se je po enoletnem premoru spet zavihtela Osteria Francescana iz Modene, Hiša Franko pa je ...
Več novic ...
Kazalo