Hrana in pijača
()
Korenje
Piščancu dodamo korenje in baziliko. Foto: BoBo

Dodaj v

Piščanec s korenčkom

Meso oplaknemo in narežemo na koščke
1. marec 2018 ob 13:18
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 70 dag piščančjih filejev, 60 dag korenčka, 2,5 dl jušne osnove, 1 dl smetane za kuhanje, 5 vejic bazilike, žlička škrobne moke, 2 čebuli, olje, sol, poper.

Meso oplaknemo in narežemo na koščke. Korenje ostrgamo in narežemo na kolesca, čebulo olupimo in narežemo na kolobarje.

Na malo olja z vseh strani popečemo meso, solimo, popramo in dodamo čebulo in korenje. Pražimo dobrih pet minut, potem prilijemo jušno osnovo.

Zavremo, dodamo nasekljano baziliko in na šibkem ognju pokuhavamo še deset minut. Dosolimo, vmešamo škrob in smetano ter kmalu odstavimo.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Kazalo