Hrana in pijača
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 7 glasov Ocenite to novico!
Benoit Violier
Violier ob podelitvi priznanja za najboljšo restavracijo na svetu. Foto: AP

Dodaj v

Pri 44 letih umrl Benoit Violier, najboljši kuharski mojster na svetu

Najcenejši meni v njegovi restavraciji - 175 evrov
1. februar 2016 ob 08:36,
zadnji poseg: 1. februar 2016 ob 09:36
Lozana - MMC RTV SLO

Francoskega kuharskega mojstra Benoita Violierja, čigar restavracija v bližini Lozane v Švici je bila decembra izbrana za najboljšo na svetu, so našli mrtvega v njegovi hiši.

44-letni Violier je bil rojen v Franciji, od leta 1996 pa je živel v Švici. Pred dvema letoma je dobil tudi švicarsko državljanstvo.

Od leta 2012 je bil vodja razkošne restavracije Restaurant de l'Hotel de Ville v kraju Crissier bližini Lozane, ki se lahko pohvali kar s tremi Michelinovimi zvezdicami, decembra pa jo je francoska revija La Liste uvrstila na sam vrh na seznamu tisoč najboljših restavracij na svetu. Na seznam so se uvrstili kulinarični presežki iz 48 držav, omenjeni seznam pa je francoski odgovor na britanski spisek 50 najboljših restavracij na svetu. Nad njim bedi francosko zunanje ministrstvo.

Violier bi se moral v ponedeljek v Parizu udeležiti predstavitve novega Michelinovega kulinaričnega vodiča, a si je po poročanju tamkajšnjih medijev konec tedna vzel življenje. Pred pol leta je umrl tudi njegov mentor in predhodnik v omenjeni restavraciji Philippe Rochat.

Violier je bil znan kot zagret lovec, v svojih kreacijah pa je uporabljal lokalno in sezonsko hrano. Restavracijo Restaurant de l'Hotel de Ville je z ženo Brigitte prevzel leta 2012, v njej pa so cene meniju med 175 in 340 evri.

Njegova smrt močno odmeva v kulinaričnih krogih, saj izrazi sožalja dežujejo z vseh strani.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
Glimseye
# 01.02.2016 ob 09:29
Menda je med profesionalnimi kuharji precej samomorov. Stresno zivljenje zaradi velikih pritiskov, da ohranijo status.
Yeah sure
# 01.02.2016 ob 10:10
Ne pozabimo - večina samomorov je povezanih z duševnimi motnjami - te pa gredo pogosto z roko v roki z genialnostjo.

Nihče od nas si ne zna in ne more predstavljati, s kakšnimi demoni se je moral Benoit spopadati.
kodsoj
# 01.02.2016 ob 09:36
divjad si je oddahnila
poppy
# 01.02.2016 ob 09:02
Ta novica po vašem mnenju spada pod "zabavo"?
Neverjetni ste.
Enigma4ever
# 01.02.2016 ob 10:28
Zihr kakšna kuhinja v ozadju...
josh k.
# 01.02.2016 ob 10:43
Samomor je pri nas še zmeraj tabu tema.
karton
# 01.02.2016 ob 13:26
admin ne briši moj komentar če sem napisal da je samomor v Sloveniji ZABAVA

sam redaktor ga je dal pod to rubriko zakaj si užaljen

LP KARTON.

P.S..od večine bi dobil verjetno RDEČ KARTON ZARADI BRISANJA KOMENTARJA

ali smo res tolk zlagana država da tud resnice za komentar ne smem napisat
KricacX
# 01.02.2016 ob 09:55
Breme treh zvezdic je bilo očitno preveč...
dunbar
# 01.02.2016 ob 10:14
Zastrupitev s hrano?
komentatorka ena
# 01.02.2016 ob 10:06
v tujih medijih pišejo o samomoru, tega niste napisali
cairns
# 01.02.2016 ob 17:47
Pri 44 letih umrl Benoit Violier, najboljši kuharski mojster na svetu

Verjetno je jedel svojo hrano, pa je policija to označila za samomor.
Hrana in pijača
link
Grahove kroglice s feto in sezamom
3
22. oktober 2017 ob 09:32 Sestavine: 30 dag graha, 10 dag fete, jajce, žlica sezamovih semen, 2 žlici moke, olje za cvrenje, sol, poper. Grah skuhamo v osoljenem kropu in ga dobro odcedimo skozi cedilo.
Več novic ...
Kazalo