Hrana in pijača
(1)
Por
Por narežemo na kolesca. Foto: BoBo

Dodaj v

Puranji zrezki s porom in papriko

Zrezke natremo s soljo in poprom
6. september 2018 ob 09:50
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 4 puranji zrezki, 2 rdeči papriki, 2 večja pora, timijan, 2 dl jušne osnove, nekaj žlic kisle smetane, olje, sol, poper.

Papriko in por očistimo. Por narežemo na kolesca, papriko na kvadratke.

Zrezke oplaknemo, osušimo ter natremo s soljo in poprom. Z obeh strani jih opečemo na vročem olju. Vzamemo jih iz ponve ter shranimo na toplem.

Na maščobo od pečenja stresemo por in papriko, popražimo in zalijemo z jušno osnovo. Dušimo nekaj minut, solimo in vmešamo kislo smetano.

Zrezke položimo nazaj v ponev, potresemo s timijanom, pokuhamo in odstavimo.

Postrežemo npr. z rižem.

Prijavi napako
Komentarji
nihče več
# 06.09.2018 ob 11:29
Ja, to so imeli zadnjič v naši menzi.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Hrana in pijača
Kazalo