Hrana in pijača
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.0 od 3 glasov Ocenite to novico!
Do nedelje bo na Pogačarjevem trgu svoje specialitete nudilo 24 ponudnikov burgerjev. Foto: Borut Živulović/BoBo
Oba dneva med 11. in 23. uro pa bo svoje pivo ponujalo tudi 24 vrhunskih pivovarjev, so sporočili organizatorji. Foto: Borut Živulović/BoBo

Dodaj v

Raj za gurmane: od mesnih pa vse do sladkih burgerjev

Vrnil se je festival Pivo & Burger Fest
17. junij 2017 ob 17:11
Ljubljana - MMC RTV SLO/STA

Konec tedna je na Pogačarjevem trgu v Ljubljani rezerviran za ljubitelje kulinarike. Na prvem letošnjem Pivo & Burger Festu se predstavlja 21 ponudnikov burgerjev in 24 pivovarjev.

Organizatorji so že pred začetkom obljubili nove ponudnike in največjo izbiro do zdaj. Ljubiteljem burgerjev so na voljo mesni, ribji, vegetarijanski, veganski in celo sladki burgerji. Na festivalu se predstavljajo novi slovenski varilci piva in novi ponudniki burgerjev, nekateri, ki so na kulinaričnem dogodku za ljubitelje sočnih burgerjev že sodelovali, pa premierno predstavljajo nova piva in recepture za burgerje.

"Varjenje piva v Sloveniji doživlja pravo revolucijo in kakovostne izbire je ogromno. Pivo & Burger Fest je dogodek, kjer je brez dvoma na voljo največja ponudba vsega najboljšega, najnovejšega in najbolj kreativnega, kar so na področju piva in burgerjev v zadnjih mesecih ustvarili slovenski pivovarski in kuharski mojstri," je pred dogodkom ocenil direktor festivala Lior Kochavy.

Na stojnicah Pogačarjevega trga se predstavljajo tudi novi ponudniki burgerjev. Na festivalu prvič sodeluje ekipa Altroke, v kateri poseben poudarek dajejo značilnim istrskim sestavinam. Gastropub Urban Piqniq iz Kopra predstavlja burgerje iz uležane govedine. Svoje burgerje pa pečejo tudi ponudniki iz kamniške Stare Fabrke.

Novosti festivala so tudi v pivskem delu festivala. Pivovarna Tektonik na festivalu prvič predstavlja belgijski saison s hibiskusom, pivovarna Green Gold Brewing pa v pokušino ponuja prvo pivo, ki so ga zvarili z ameriškimi vrstami hmelja. Kot samostojna pivovarna se prvič predstavlja Loo-blah-nah, vrnili pa sta se tudi pivovarni Pelicon in Bevog.

K. K.
Prijavi napako
Komentarji
Abndbn
# 17.06.2017 ob 17:58
Kaj je to zdaj neka hipster fora zadnje čase s temi domačimi piri in wannabe gurmanskimi burgerji za 10eur+?
Sej ne, da se pritožujem, je boljše od večine ostalih hipsterskih for, ampak še vedno je smešno, kako se je to kar naenkrat razmahnilo v zadnjem letu;)
Gepard007
# 17.06.2017 ob 18:49
Pivo in burger fest potem pa je 13 slik od nekega vinarja. Kr neki!
hehet
# 17.06.2017 ob 21:27
pivo+burger kombinacija je postala nekakšen višek mladoslovenske malomeščanske kulinarike
dskrab
# 18.06.2017 ob 22:52
Važno, da je treba vse skritizirat pa še tam niste bili.
bajojoba
# 18.06.2017 ob 09:29
Ko bo rakija & pleskavica fest pridem tudi jaz
BepaJoseph
# 18.06.2017 ob 07:23
Če je to raj za gurmane, grem raje v pekel za gurmane! (pa fino bi bilo če bi kdaj tudi kakšen sanitarni inšpektor prišel pogledat...)
shambala
# 18.06.2017 ob 07:15
Pol pa en #FancyBoy plune cez ljubljancane...
ps11
# 18.06.2017 ob 07:14
Fensiboj, glavo iz peska
Lupo
# 17.06.2017 ob 18:06
..tako kot pred par leti zdravilen cviček zdaj pa nič več.
FancyBoy
# 17.06.2017 ob 21:48
Ze na skor vseh koncih Slovenije so mi rekli, da so Lublancani najslabsi mozni gosti. Pridejo v en kraj, pa pricakujejo od ljudi, da bodo dobili nevem kaksne storitve, ker konc koncev so pa oni Lublancani.
am shagar
# 17.06.2017 ob 21:41
Kvalitetno pivo sem začel piti na začetku destletja, ko se je začelo uvažanje kvalitetnega piva. Potem se je pa zaćela prodaja po gostilnah in odpirale nove pivovarne, poleg že obstoječih. Za moje pojme pa burgerji ne pašejo zraven.
Hrana in pijača
link
Video: Zelenjavna juha s kifeljčarjem in jetrca s polento
24. junij 2017 ob 18:56 Sestavine: čebula, korenje, por, stebelna zelena, krompir kifeljčar, oljčno olje, sol, lovorjev list, timijan, stročji fižol, nadzemna koleraba, mladi grah, pski, peteršilj, koren peteršilja, sveža ...
Več novic ...
Kazalo