Hrana in pijača
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Priprava martinovih jedi. Foto: BoBo

Dodaj v

Rdeče zelje z račko

Zelje postrežemo z rezinami pečenih račjih prsi
9. november 2017 ob 14:44
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 1 kg rdečega zelja, 3 majhne čebule, 2 žlički sladkorja, 2 žlici masla, 2,5 dl jušne osnove, lovor, 1 cimetova palička, 6 nageljnovih žbic, 1 pomaranča, 60 dag račjih prsi, 2 žlici olja, 2 žlici kisa, sol, poper.

Zelje očistimo in na tanko zrežemo. Na maslu popražimo nasekljano čebulo, potresemo s sladkorjem in karameliziramo. Dodamo zelje, dva lista lovorja, cimet, nageljnove žbice in jušno osnovo. Pokrijemo in na šibkem ognju dušimo 45 minut.

Pomarančo ožamemo in sok prilijemo k zelju. Meso oplaknemo in z obeh strani opečemo na olju. Solimo, popramo. Zelje začinimo s soljo, poprom in kisom ter postrežemo z rezinami pečenih prsi.

Prijavi napako
Komentarji
[MOD]Beslic
# 09.11.2017 ob 17:23
Laca
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Prebranec chilli con carne
21. november 2017 ob 09:25 Sestavine: 500 g belega fižola, 500 g rdeče čebule, 1 zelena paprika (200 g), 1 rdeča paprika (200 g), 500 g pelatov, olje, 100 g slanine, začimbna mešanica chilli con carne.
Več novic ...
Kazalo