Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 6 glasov Ocenite to novico!
Rižota, riž, zelenjava
Ko je riž kuhan, ga odcedimo in zabelimo z maslom. Foto: BoBo

Dodaj v

Riž z brokolijem in parmezanom

Brokoli skuhamo in pretlačimo
12. julij 2018 ob 11:28
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 30 dag riža, 80 dag brokolija, 10 dag naribanega parmezana, 2 dag masla, muškatov orešek, olivno olje, sol.

Brokoli očistimo in razdelimo na cvetove. Stebla narežemo in stresemo v osoljen krop, čez 5 minut dodamo tudi cvetove. Skuhamo.

Brokoli s penovko poberemo iz vode. Vodo, v kateri smo kuhali brokoli, ponovno zavremo in vanjo stresemo riž. Ko je kuhan, ga odcedimo in zabelimo z maslom. Približno 2/3 brokolija pretlačimo in zmešamo z rižem in polovico parmezana. Obložimo s celimi cvetki brokolija in potresemo s preostalim parmezanom.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam test ...
link
Tortelini z gobami in pršutom
4. julij 2018 ob 09:22 Sestavine: : 40 dag tortelinov, 50 dag gob ostrigarjev, 10 dag kuhanega pršuta, 2 čebuli, olivno olje, 2 dl smetane za kuhanje, pol šopka drobnjaka, sol, poper. Ostrigarje očistimo in narežemo.
Več novic ...
Kazalo