Enostaven trik, s katerim boste presenetili tudi najbolj zahtevne gurmane (Fotografija je simbolična). Foto: Oddaja Dobro jutro
Enostaven trik, s katerim boste presenetili tudi najbolj zahtevne gurmane (Fotografija je simbolična). Foto: Oddaja Dobro jutro

Bel riž kuhamo v osoljeni vodi 5 do 7 minut dlje, kot je navedeno na embalaži, da se razkuha. Odstavimo z ognja in skupaj s tekočino zmiksamo v gladko maso. Plitev pekač obložimo s papirjem za peko in po njem raztegnemo riževo maso. Zravnamo in pokrijemo z drugim listom papirja za peko. Pečemo 9 ur na 88 ˚C v predhodno ogreti pečici. Vzamemo iz pečice, odstranimo papir za peko in posušen riž narežemo na kose velikosti cca. 3 x 3 cm. Olje segrejemo na 190 ˚C in v njem ocvremo riževe kvadrate, da dobimo rahel, hrustljav rižev čips.


Več receptov na: dobrojutro.rtvslo.si