Bel riž kuhamo v osoljeni vodi od pet do sedem minut dlje, kot je navedeno na embalaži, da se razkuha. Odstavimo z ognja in skupaj s tekočino zmešamo v gladko maso. Plitev pekač obložimo s papirjem za peko in po njem raztegnemo riževo maso. Zravnamo in pokrijemo z drugim listom papirja za peko. Pečemo devet ur na 88 stopinjah v predhodno ogreti pečici.
dobrojutro.rtvslo.si.
Vzamemo iz pečice, odstranimo papir za peko in posušen riž narežemo na kose velikosti cca 3 x 3 centimetre. Olje segrejemo na 190 stopinj in v njem ocvremo riževe kvadrate, da dobimo rahel, hrustljav rižev čips.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje