Hrana in pijača
()
Por, zelenjava
Por očistimo, operemo in narežemo na koleščke. Foto: BoBo

Dodaj v

Rižota s porom in gobami

Na koncu dodamo še peteršilj
25. januar 2018 ob 10:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 25 dag riža, 50 dag šampinjonov, 1 por, 1 liter zelenjavne jušne osnove, manjša čebula, strok česna, 1 šopek peteršilja, parmezan, maslo, sol, poper.

Šampinjone očistimo, operemo in narežemo. Na maslu prepražimo narezan por, nasekljano čebulo, česen in šampinjone.

Solimo in popopramo. Dodamo riž in zalijemo z dvema zajemalkama jušne osnove. Dušimo še približno 15-20 minut. Rižoto vmes občasno zalijemo z jušno osnovo.

Preden odstavimo z ognja, vmešamo nasekljan peteršilj. Zabelimo s koščkom masla in za nekaj minut pokrijemo. Potresemo z naribanim parmezanom. Rižoto še izboljšamo, če dodamo malo suhih jurčkov.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam test ...
link
Rezanci z gobami in paradižnikom
26. september 2018 ob 13:58 Sestavine: 40 dag rezancev, sol, poper, nariban sir, 6 dag masla, 25 dag poljubnih gob, 0,5 dl belega vina, 2 olupljena in narezana paradižnika.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Pikantna buča z mletim mesom
18. oktober 2018 ob 08:39 Sestavine: 40 dag očiščene buče, 40 dag mletega mesa, 30 dag stebelne zelene, 2 rdeči papriki, 1 čebula, 2 stroka česna, 1 mala pločevinka pelatov, 3 žlice olja, 3 dl jušne osnove, sol, poper, ...
Več novic ...
Kazalo