Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.4 od 7 glasov Ocenite to novico!
Por, zelenjava
Por očistimo, operemo in narežemo na koleščke. Foto: BoBo

Dodaj v

Rižota s porom in gobami

Na koncu dodamo še peteršilj
25. januar 2018 ob 10:00
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 25 dag riža, 50 dag šampinjonov, 1 por, 1 liter zelenjavne jušne osnove, manjša čebula, strok česna, 1 šopek peteršilja, parmezan, maslo, sol, poper.

Šampinjone očistimo, operemo in narežemo. Na maslu prepražimo narezan por, nasekljano čebulo, česen in šampinjone.

Solimo in popopramo. Dodamo riž in zalijemo z dvema zajemalkama jušne osnove. Dušimo še približno 15-20 minut. Rižoto vmes občasno zalijemo z jušno osnovo.

Preden odstavimo z ognja, vmešamo nasekljan peteršilj. Zabelimo s koščkom masla in za nekaj minut pokrijemo. Potresemo z naribanim parmezanom. Rižoto še izboljšamo, če dodamo malo suhih jurčkov.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo