Hrana in pijača
()
Sardele s peteršiljem in česnom
Poleg sardel lahko postrežemo s pečenimi paprikami v solati.

Dodaj v

Sardele s peteršiljem in česnom

Jed pečemo približno pol ure
7. junij 2018 ob 12:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 80 dag očiščenih sardel, 3 stroki česna, šopek peteršilja, olivno olje, limona, sol, poper.

Sardele oplaknemo, osušimo in malo posolimo. Zložimo jih v nepregorno posodo, ki smo jo pokapali z olivnim oljem. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe. Peteršilj nasekljamo.

Peteršilj, česen, limonin sok, nekaj žlic olivnega olja, sol in poper zmešamo ter s tem pokapljamo sardine.

Postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno pol ure.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam rib ...
link
Ribje palčke s krompirjem
4. oktober 2018 ob 09:39 Sestavine: 70 dag krompirja, 50 dag paniranih zamrznjenih ribjih palčk, 15 dag kislih kumaric, 2 žlici masla, 2 dl jušne osnove, 3 žličke moke, 2 dl smetane, 2 žlici gorčice, olje, peteršilj, koper, ...
Več novic ...
Kazalo