Hrana in pijača
()
Somu dodamo zelenjavo in pečemo. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Som v pečici z mešano zelenjavo

Slastno ribje kosilo
14. januar 2018 ob 10:32
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Surovine: som (0,8-1 kg), oljčno olje, sol, bel poper, bučka, 2 sveži papriki, koromač, dobra pest paradižnika češnjevca, 6 strokov česna, srednje velika čebula, 4 krompirji, peteršilj, rožmarin, majaron, koper, maslo, 1 dl suhega belega vina.

Krompir olupimo in narežemo na koščke, paprike operemo, jim odstranimo semena in narežemo na kocke, česen olupimo in narežemo na četrtine (1 strok pustimo cel), bučko olupimo, po dolgem narežemo na četrtine in vsako četrtino na koščke.

Koromač in olupljeno čebulo narežemo na večje kose, paradižnik samo operemo. Vso zelenjavo (razen krompirja) v skledi pomešamo, solimo in polijemo z nekaj oljčnega olja. Rožmarin in majaron stremo v možnarju in ju dodamo zelenjavi. Vse dobro premešamo.

Očiščeni ribi v trebušno votlino damo vejico peteršilja, strok česna in košček masla, pokapamo jo z limoninim sokom, solimo in popramo ter postavimo na sredino pekača, ki smo ga namastili z oljčnim oljem. Poleg ribe naložimo krompir.

Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.

Ribo s krompirjem damo v predhodno ogreto pečico in pečemo pri 200 °C. Po približno 20 minutah na krompir naložimo zelenjavo, vse skupaj polijemo z vinom in spečemo do konca. Če imamo radi bolj hrustljavo zelenjavo, jo lahko dodamo tik pred koncem pečenja.

Oddaja Dobro jutro (Recept Boštjana Palčiča)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo