Hrana in pijača
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 3 glasov Ocenite to novico!
juha
Jogurt in kremni sir zmešamo skupaj in postrežemo kot dodatek k juhi. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Špargljeva kremna juha s kruhom in kremnim sirom

Okusno in zdravo
12. maj 2018 ob 10:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine za štiri osebe: 15–20 špargljev, 1 mlada čebulica, 1 bučka cukini ali pest sveže špinače, žlica olja, 1 strok česna ali tretjina čajne žličke česna v prahu, 1 liter vode ali juhe, 200300 gramov starega kruha, 1 čajna žlička soli, bel poper po okusu, ščepec suhega peteršilja, 23 žlice jogurta, 12 žlici kremnega sira.

Čebulico narežemo na drobno. V posodo prilijemo žlico olja in na njem popečemo čebulo. Ko se spusti, ji primešamo bučke in narezane šparglje, pražimo minutko. Dodamo namočem suhi česen.

Več receptov na:
dobrojutro.rtvslo.si

.

Ko zadiši, prilijemo vodo in dodamo sol, poper, peteršilj ter kuhamo 10 minut. Takrat dodamo nadrobljen kruh, kuhamo minutko in vsebino spasiramo. Po okusu dosolimo in prelijemo v krožnike.

Jogurt in kremni sir zmešamo skupaj in postrežemo kot dodatek k juhi.

Sa. J., Recept Ane Žontar Kristanc (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo