Hrana in pijača
()
Špinača
Špinačo preberemo, operemo in osušimo.

Dodaj v

Špinača v solati s pinjolami

Limono in česen popražimo
8. junij 2018 ob 09:13
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 250 g mlade špinače, 70 g parmezana v kosu, 30 g pinjol, neškropljena limona, 2 stroka česna, olivno olje, sol.

Limono operemo in lupinico nastrgamo. Česen olupimo in narežemo na tanke lističe.

V kozici segrejemo nekaj žlic olja, dodamo česen in žličko limonine lupinice. Pražimo zelo kratek čas, nato olje precedimo. Špinačo preberemo, operemo in osušimo. Parmezan tako kot česen narežemo na tenke lističe.

Špinačo pokapamo z mlačnim oljem ter potresemo s pinjolami in parmezanom. Takoj postrežemo.

C. R.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam zele ...
link
Bučke z dvema vrstama sira
28. september 2018 ob 14:06 Sestavine: 1 kg bučk, 70 dag zrelega paradižnika, 2 stroka česna, olivno olje, 25 dag mocarele, 5 dag parmezana, 10 vloženih inčunovih filejev, 1 žlička mediteranskih začimb, 1 šopek bazilike, sol, ...
Več novic ...
Kazalo