Serviramo z narezanim sadjem po želji in črnim sezamom. Foto: Dobro jutro
Serviramo z narezanim sadjem po želji in črnim sezamom. Foto: Dobro jutro

Zmes mora biti ravno prav suha, da se drži skupaj. Pustimo jo okoli pet minut, da se dobro vpije. Medtem pripravimo majhno ponev in jo segrejemo na srednjem ognju. Najboljša je litoželezna, emajlirana ali keramična ponev, na katero se zmes ne bo prijela. Ponve nič ne mastimo!
Potem vzamemo cedilo z gosto mrežico in to zmes počasi z rokami drgnemo skozi cedilo. To počnemo nad ponvico, da nam vanjo s cedila padajo majhne granule. Pazimo, da tanko in enakomerno prekrijemo dno ponve. Vročina bo pomagala granulam, da se sprimejo skupaj in rahlo zakrknejo – to bo palačinko naredilo hrustljavo in mehko.

Korenčkov in lešnikov nadev: 2 srednje velika korenčka, 5-10 žlic mletih lešnikov, agavin sirup, črni sezam.
Korenček na drobno naribamo. Nato vse sestavine umešamo, tako da dobimo kompaktno maso. Maso nadevamo v pečeno tapiokino palačinko in jo poljubno zavijemo. Serviramo jo lahko z narezanim sadjem po želji in črnim sezamom.