Ideja za kosilo kuharja Tomaža Bevčiča uporablja dve tipični italijanski sestavini - testenine "orecchiette" v obliki majhnih ušesk in botargo, tunino, ki ji pravijo tudi sicilijanski kaviar.
Bučke narežemo na podolgovate palčke in jih popražimo na vročem olju, popramo, zalijemo z vinom. Pustimo, da se tekočina pokuha in dodamo ribji fond. Polovico bučk odstavimo in zdrobimo z mešalnikom, preostalim dodamo kuhana ušeska. Smetani dodamo jajce in segrejemo skoraj do vrelišča, zmešamo z mešalnikom ter prihranimo. Ušeska z bučkami pokuhamo, odstavimo z ognja in jim dodamo naribano.
Posebej segrejemo jajce in smetano skoraj do vrelišča. Tudi to zmešamo. Ušeska še nekaj kuhamo tako, da ostane še nekaj omake, jih odstranimo z ognja in nanje naribamo botargo. Serviramo tako, da na krožnik zlijemo zdrobljeno bučko, nanjo serviramo testenine, pokapamo z jajčno omako in dodamo nekaj kapljic oljčnega olja.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje