Preprosta jed, ki bo navdušila vso družino. Foto: Dobro jutro
Preprosta jed, ki bo navdušila vso družino. Foto: Dobro jutro

Vse sestavine za testo vmešamo in gnetemo tako dolgo, da dobimo gladko in dokaj mehko testo. Oblikujemo v hlebček in premažemo z oljem. Testo naj počiva 20-30 minut.

Mocarelo narežemo na kocke in začinimo s soljo, poprom, oljem in peteršiljem. Dodamo na drobne koščke narezan kuhan pršut in rahlo premešamo.

Testo razvaljamo in razvlečemo, da postane zelo tanko. Namažemo ga s stopljenim maslom, nadevamo z nadevom, zvijemo v zvitek in ponovno premažemo z maslom. Zrežemo na porcije in preložimo na pomaščeno vročo ponev. Na zmernem ognju pečemo 2 minuti na vsaki strani.

Na maslu opražimo grah, dodamo začimbe, zalijemo z mlekom in dušimo 2-3 min. Kuhano pretlačimo v gladko kremno omako.

Na topel krožnik položimo grahovo kremno omako, nanjo opečene žepke. Okrasimo z naštetimi dodatki in takoj ponudimo.

KUHAJTE Z NAMI! Vsako sredo v oddaji Dobro jutro. Več receptov na: Dobrojutro.rtvslo.si