Zimski cmočki za hladne dni. Foto: Dobro jutro
Zimski cmočki za hladne dni. Foto: Dobro jutro

... 1,5 žlice sojine omake, 1 žlica oljčnega olja, 1 žlica koruznega škroba, 1 sekljana mlada čebula, pest sojinih kalčkov.

Za nadev vse - razen vode in moke - zmešamo v homogeno zmes. Za testo v ločeno posodo damo moko in polovico vode. Mešamo z leseno kuhalnico. Postopoma dodajamo vodo in mešamo. Ni nujno, da porabimo vso vodo. Testo gnetemo, dokler ne postane gladko in nelepljivo. Pokrijemo in pustimo počivati v hladilniku eno uro.

Ko je testo pripravljeno, naredimo majhne kroglice (3-4 cm) in zvaljamo. Na testo dodamo eno žlico mešanice, ki smo jo predhodno pripravili, in zapremo.

Cmočke najprej zapečemo na vroči oljnati ponvi, nato pa dodamo 1 dl vode, pokrijemo in zmanjšamo ogenj. Kuhamo približno 6 minut.

Postrežemo!