Jon Bon Jovi s soprogo Dorotheo in hčerko Stephanie. Foto: Reuters
Jon Bon Jovi s soprogo Dorotheo in hčerko Stephanie. Foto: Reuters

Bongiovijevo so našli neodzivno v njeni sobi na kolidžu Hamilton v kraju Clinton in jo nemudoma prepeljali v bližnjo bolnišnico.
Policija je med preiskavo njene sobe odkrila heroin in marihuano, zato je dekle kasneje aretirala zaradi posedovanja prepovedanih substanc, marihuane in kriminalizirane uporabe mamil. Bongiovijevo so medtem že izpustili, tako predstavniki njenega slavnega očeta kot kolidž Hamilton pa o dogodku ne dajejo izjav.

Po navedbah policije so posedovanja prepovedanih substanc obtožili tudi 21-letnega Iana S. Granta, študenta, ki je bil v sobi z Bongiovijevo. Obtožbe proti obema so medtem že opustili zaradi novega newyorškega zakona, ki prepoveduje sodni pregon ljudi, ki so vzeli prevelik odmerek mamil, pa tudi tistih, ki jim pomagajo poiskati zdravniško pomoč.

"Šok"
Stephanie Bongiovi je najstarejša od štirih otrok 50-letnega Bon Jovija in njegove žene Dorothee Hurley, s katero sta poročena že 23 let. Paru so se v zakonu rodili še 17-letni Jesse James, 10-letni Jacob Hurley in osemletni Romeo Jon.

Čeprav Bon Jovi sam o dogodku ni spregovoril, pa so njegovi znanci za Us Weekly povedali, da je celotna zadeva družino, ki jo opisujejo kot "zelo normalno in tesno povezano", močno prizadela. "To je bil šok. Zelo žalosten šok," je dejal neimenovani vir. "Stephanie si je z očetom zelo blizu. Vedno se je udeleževal vseh njenih šolskih prireditev. Zelo dober oče je, obožuje svoje otroke."

In še: "Šokirani smo bili, ko smo slišali za dogodek. Stephanie je srček in tako prizemljena. Vedno si je želela žurati, a ne tako, da bi jo kdor koli gledal drugače kot katero koli drugo najstnico."