Na obletnici ni manjkal niti medvedek Teddy. Foto: Reuters
Na obletnici ni manjkal niti medvedek Teddy. Foto: Reuters

Po prvem je sledilo še 14 delov, v katerih smo gledalci poleg Beana, topoumnega zmedenca, ki le redko govori, se pa redno zapleta v praktično neverjetne situacije (in jih rešuje na zelo samosvoj način), spoznali tudi njegovo dekle Irmo Gobb (Matilda Ziegler), njegovega medvedka in hkrati najboljšega prijatelja Teddyja ter legendarnega minija, s katerim se je Atkinson ob 25. obletnici serije ponovno zapeljal po londonskih ulicah.

Britanski komik je tako ponovil nepozabni prizor iz serije, ki si ga lahko ogledate spodaj. V enem izmed delov (ogledate si ga lahko spodaj) se je Bean odpravil po nakupih, ko je opazil, da vse stvari nikakor ne bodo šle v majhen avtomobil. Fotelj je tako posadil kar na streho, se nanj usedel in s pomočjo vrvi in metle upravljal svojega minija.

Poleg serije je Rowan v vlogi Beana posnel tudi dva filma (Bean in Beanove počitnice), gospod Fižolček pa je bil upodobljen tudi v animirani seriji in v knjigah.

Britanski komik, ki je letos dopolnil 60 let, je svojo igralsko pot sicer začel leta 1977 z nastopom na edinburškem festivalu. Leta 1981 je postal najmlajši igralec, ki je z monokomedijo nastopil na West Endu, dve leti pozneje pa je za BBC začel snemati nadaljevanko Črni gad. Sledile so serije in filmi Mr. Bean, zaigral pa je tudi v filmih Štiri poroke in pogreb, Scooby-Doo, Johnny English in Johnny English 2.

Leta 2012 je Atkinson napovedal dokončno upokojitev gospoda Beana. Upodabljanje priljubljenega lika je bilo zanj sicer finančno precej uspešno, je priznal, a tudi izčrpavajoče - tako telesno kot duševno. "Poleg tega, da se začnejo zmanjševati tvoje telesne sposobnosti, menim, da je videti precej žalostno, ko se nekdo v svojih 50. obnaša tako otročje. Treba je biti precej previden," je o razlogih za upokojitev gospoda Fižolčka takrat dejal Atkinson. Ob tem je dodal, da ga je velik uspeh nanizanke, ukalupil, ljudje pa si ga zato le težko predstavljajo v kakšni drugi vlogi.

Vendar pa, kot pravijo, se zarečenega kruha največ poje. Rowan se je v vlogo Beana ponovno vživel letos in posnel eno epizodo z naslovom Pogreb, v enem izmed intervjujev pa je omenil celo možnost še enega celovečernega filma, v katerem bi nastopil starejši gospod Bean in bi se lahko na komičen način spopadal s težavami starejših ljudi.