Cote de Pablo je kot nekdanja Mosadova agentka Ziva David v mornariško preiskovalno službo prišla v tretji sezoni, ko je nadomestila ustreljeno agentko Kate Todd. Foto: EPA
Cote de Pablo je kot nekdanja Mosadova agentka Ziva David v mornariško preiskovalno službo prišla v tretji sezoni, ko je nadomestila ustreljeno agentko Kate Todd. Foto: EPA
NCIS
Preiskovalci na delu so z deseto sezono postali najbolj gledana serija v ZDA. Foto: EPA

Televizijska mreža CBS je namreč potrdila, da se igralka Cote de Pablo v 11. sezoni ne bo vrnila kot stalna članica igralske zasedbe.

O njenem odhodu se je že nekaj časa šušljalo, saj se ji je pogodba z deseto sezono iztekla in je ostala edina igralka, ki ni podpisala nove. Odločitev je nekaj časa visela v zraku, zdaj pa je postalo jasno, da podpisa ne bo.

Končanje Zivine zgodbe
Razočaranje gledalcev pa je nekoliko omilila obljuba, da se bo Ziva vrnila vsaj še za toliko časa, da se bo sklenila zgodba njenega lika.

"Z NCIS-om in Zivo David sem preživela osem čudovitih let. Mark, Gary, Michael, David, Rocky, Pauley, Brian, Sean in drugi člani ekipe mi bodo ostali v prelepem spominu, vse jih globoko spoštujem. Veselim pa se, da bom lahko dokončala Zivino zgodbo," je v svoji izjavi zapisala Cote.

Se bo le našel prostor za Tonyja?
Pri CBS-u so dodali, da njeno odločitev o odhodu spoštujejo, in obljubili, da bodo za agentko David pripravili primeren konec.

Oboževalci serije so seveda ob tem zastrigli z ušesi, saj upajo, da to pomeni, da se bosta Ziva in Tony DiNozzo (Michael Weatherly) končno nehala vrteti kot mačka okoli vrele kaše in vendarle postala Tiva, kot z vzdevkom, ki je sestavljen iz njunih imen, pravijo njima kot paru - njuna morebitna ljubezenska zgodba namreč visi v zraku tako rekoč že od samega začetka.

Pisana druščina
Poleg Zive in Tonyja so serijo zaznamovali še resni vodja Leroy Jethro Gibbs (Mark Harmon), ekscentrična laborantka Abigail "Abby" Sciuto (Pauley Perrette), računalniški mojster in "Vajenček" Timothy McGee (Sean Murray), mrliški oglednik z nepogrešljivim metuljčkom Donald "Ducky" Mallard (David McCallum), direktor Leon Vance (Rocky Carroll), ki je v tej vlogi nasledil Jenny Shepard (Lauren Holly).

Najbolj gledana serija v ZDA
Serijo so v ZDA prvič predvajali septembra 2003, NCIS pa velja za eno redkih serij, ki jim je gledanost skozi sezone ves čas naraščala. Prvo sezono so pod streho spravili kot 26. najbolj gledana serija v ZDA, z deseto sezono pa so se prebili na sam vrh in z več kot 21 milijoni gledalcev postali najbolj gledana serija v Ameriki.