Amy Schumer pravi, da se včasih zdi, da gre pri obravnavi posilstev za nekakšen lov na čarovnice, saj ženskam pogosto nihče ne verjame, da so bile res napadene. Foto: Reuters
Amy Schumer pravi, da se včasih zdi, da gre pri obravnavi posilstev za nekakšen lov na čarovnice, saj ženskam pogosto nihče ne verjame, da so bile res napadene. Foto: Reuters

35-letna zvezdnica Razuzdanke je pojasnila, da njena serija - Inside Amy Schumer je nabor skečev - ni bila odpovedana in da bodo na neki točki posneli še peti niz oddaj, a da bo vsaj naslednje leto raje nastopala v živo in pisala nove scenarije.

Metzgerjevi "nori izpadi"
Prah okrog njenega sodelavca Kurta Metzgerja, stand-up komika, ki se brez dlake na jeziku loteva vere, seksa in drugih perečih družbenih tematik - se je začel dvigati, potem ko je na Facebooku objavil več zbadljivih zapisov o domnevnem posilstvu, ki naj bi ga zagrešil neki drugi stand-up komik. Med drugim je pisal: "VSE ženske so tako zanesljive kot moja Biblija! Knjiga, ki je, tako kot ženske, nezmožna laganja!"

Objave so sprožile plaz obtožb in zanetile pravi škandal, mnogi so Schumerjevo pozvali, naj Metzgerja nemudoma odpusti iz svoje ekipe, ona pa je odgovorila, da ga odpustiti ne more, saj šova ne delajo več. V pogovorni oddaji Charlieja Rosea je poleg tega povedala, da je Metzger njen prijatelj, ki ga ima rada, ona pa ni na Facebooku in ni brala teh "norih izpadov", dodala je še, da njegovi pogledi nikakor ne predstavljajo njenih. Kurta je prosila, naj že neha, zanj ji je bilo pravzaprav hudo, saj je zadeva dobila takšne razsežnosti in veliko javne pozornosti ravno zaradi njegove povezave z Amy. "V bližnji prihodnosti torej ni načrtov, da bi se šov kaj kmalu vrnil, v moji ekipi ni nikogar, scenaristov nimam," je sklenila.

"Hočejo ga zažgati na grmadi"
Glede uporabnikov družbenih medijev, ki so ogorčeni nad Metzgerjem, pa je povedala: "Hočejo njegovo glavo na kolu. Hočejo ga zažgati na grmadi. Nočem, da z mano povežejo to, kar je pisal. In res bi rada usmerila energijo in pozornost na resničen problem, ki je, vsaj meni se zdi tako, posilstvo in to, kaj je sporazumno in kaj ne."

Schumerjeva trenutno promovira svojo knjigo spominov The Girl With the Lower Back Tattoo (Dekle s tatujem na križu), v kateri piše, da je kot najstnica nedolžnost izgubila s svojim takratnim fantom, ki pa je spal z njo brez njenega privoljenja. V omenjeni oddaji je povedala: "Bila sem spolno napadena, zato ženske pozivam, naj pridejo z resnico na dan, hočem, da moški slišijo, kaj se dogaja, in da ne bo več zmede glede razumevanja tega, kaj je spolni napad, kaj je posilstvo. Zedinimo se že glede tega, da se to ne bo več dogajalo v taki meri."