Družinska idila pri Jolie-Pittovih je le še bled spomin. Foto: Reuters
Družinska idila pri Jolie-Pittovih je le še bled spomin. Foto: Reuters

V novi izjavi za javnost so predstavniki igralke sporočili, da sta zvezdnika prišla do zakonskega sporazuma o skrbništvu – po katerem naj bi otroci ostali pri materi –, hkrati pa drugi viri blizu para pravijo, da med njima ni nikakršnega novega dogovora in namerava Pitt vztrajati v boju za skupno skrbništvo.

Kot je znano, je Angelina Jolie, ko je 19. septembra pretresla svet slavnih z vlogo za ločitev, zahtevala polno skrbništvo nad otroki, Pittu pa naj bi omogočali le srečanja s podmladkom, za zdaj celo zgolj pod strokovnim nadzorom.

Brad se bo boril do konca
V omenjenem sporočilu iz igralkinega tabora so zdaj zapisali: "Lahko potrdimo, da so strokovnjaki za vzgojo priporočili zakonski sporazum, ki sta ga pred več kot tednom sprejeli in podpisali obe strani. V skladu s tem sporazumom bo vseh šest otrok ostalo pri svoji materi, nadaljevali pa bodo terapevtska srečanja s svojim očetom. Strokovnjaki menijo, da je tako najbolje za otroke."

O podrobnostih niso želeli razglabljati, saj gre za "občutljivo družinsko situacijo". "Prepričani smo, da vsi vpleteni želijo družini čimprejšnje okrevanje in prosimo za uvidevnost v teh težkih časih," so še dodali.

A prejšnji teden – več dni po tem, ko naj bi bil dosežen omenjeni dogovor – je Pitt zaprosil za skupno skrbništvo nad Maddoxom (15), Paxom (12), Zaharo (11), Shiloh (10) in osemletnima dvojčkoma Knoxom in Vivienne. Baje namerava biti pri svojih zahtevah neomajen.