Angelina Jolie se je podpisala pod svoj režiserski prvenec, ki je povzročil precej hude krvi na nemirnem Balkanu. Foto: EPA
Angelina Jolie se je podpisala pod svoj režiserski prvenec, ki je povzročil precej hude krvi na nemirnem Balkanu. Foto: EPA
Twitter
Angelinin zapis na Twitterju, ki je še bolj razburil duhove. Foto: Twitter

"Kako lahko ves narod verjame taki zgodbi, ki so jo zakuhale "smeti od časopisa" Kurir, osnovani na neobstoječem elektronskem sporočilu neobstoječe osebe," je hollywoodska igralka napisala na svojem uradnem profilu na Twitterju JolieProject, pri Kurirju pa so nato zapisali, da jih je Angie označila za srbske smeti, kar je prililo še dodatnega olja na ogenj.

Poročali smo, da naj bi režiserka novega kontroverznega filma o balkanski vojni maja sredi Banjaluke, ki je središče Republike srbske, načrtovala novinarsko konferenco, na kateri bo zahtevala, da se "umetna genocidna tvorba" ukine. To novico je v svet ponesel srbski Kurir, ki trdi, da je tako pisalo v elektronskem sporočilu, ki ga je Obradu Bubiću, predsedniku Zveze taboriščnikov Republike srbske (verjetno po pomoti, dodaja Kurir) poslal Archibald Klein, ki naj bi bil bližji sodelavec Angeline Jolie, a igralka je zdaj zatrdila, da ta človek sploh ne obstaja.

Napadi in obramba
Novica je naletela na oster odziv srbske javnosti in političnega vodstva Republike srbske, ki so hollywoodski zvezdnici sporočali, da pri njih ni več dobrodošla. Napovedovali so bojkot Angelininega filma V deželi krvi in medu, s katerim se je vse začelo. Film govori o Srbu in Bošnjakinji, ki se zaljubita na predvečer vojne, v kateri se znova srečata, vendar so zdaj njune vloge drugačne, saj se znajdeta na nasprotnih straneh - on je vojak, ona ujetnica, Srbi pa so se pritoževali, da jih ta film prikazuje kot klavce in posiljevalce.

Svojo ameriško kolegico so ostro napadli tudi njeni srbski kolegi, v bran pa ji je stopil legendarni Rade Šerbedžija, ki je opisal Angelinin odziv na trditve, da ne mara Srbov: "Jaz da ne maram Srbov? To ni res, to ni res, nimam nič proti Srbom, rada jih imam, ampak to je zgodba, ki sem jo slišala in napisala," naj bi skočila v zrak Angelina.