Angelina je imela na poročni obleki našite risbe svojih otrok. Foto: Hello
Angelina je imela na poročni obleki našite risbe svojih otrok. Foto: Hello
Poročno slavje je minilo sproščeno v družbi najbižjih. Foto: People

Slavni par, znan tudi kot Brangelina, je razkril fotografije dolgo pričakovane poroke, ki se je 23. avgusta zgodila na njunem posestvu Chateau Miraval v Provansi. Prve fotografije sta odkupili britanska revija Hello in ameriška revija People, tako kot pred leti fotografije njunih dvojčkov, za katere sta dobila 14 milijonov dolarjev. Koliko sta iztržila za poročne fotografije in ali sta denar tudi tokrat podarila v dobrodelne namene, še ni znano.

Poleg fotografij sta zvezdnika razkrila tudi nekaj podrobnosti o veselem dogodku. Civilne poroke v kapeli na posestvu so se udeležili zgolj najtesnejši prijatelji in svojci para, skupaj le 20 gostov, med njimi Pittova starša, brat in sestra, ni pa bilo Angelinega očeta Jona Voighta.

Najpomembnejši gostje so bili 13-letni Maddox, 11-letni Pax, 9-letna Zahara, 8-letna Shiloh ter 6-letna dvojčka Vivienne in Knox, ki so bili tudi največji pobudniki poroke. Brad in Angie sta za reviji priznala, da je bilo za njiju najbolj pomembno, da ta dan delita s svojimi tremi posvojenci in tremi biološkimi otroki. "Želela sva si, da bo to sproščen dan poln smeha," sta dejala.

Vsak izmed otrok je imel na poroki posebno zadolžitev, Maddox in Pax sta mamo popeljala do oltarja (Pax je naredil tudi poročno torto), Zahara in Vivienne sta po poti raztresali cvetne liste, Shiloh in Knox pa sta prinesla prstana (oblikoval družinski prijatelj Robert Procop), vsi pa so sodelovali pri pisanju poročnih zaobljub, ki sta jih drug drugemu po devetih letih zveze izrekla Pitt in Joliejeva.

Otroci so imeli veliko vlogo tudi pri poročni obleki 39-letne oskarjevke. Angelinin dobri prijatelj Luigi Massi, priznani krojač modne hiše Versace, je namreč na preprosto dolgo svileno obleko in belo vlečko našil njihove risbice. "Luigi je kot član družine, zato si ne bi mogla predstavljati, da bi obleko ustvaril kdo drug. Rad ima otroke in ustvarjanje obleke je bilo zelo zabavno," je povedala Angelina.

50-letni ženin je obleko poiskal kar v domači omari, kravato pa mu je posodil eden od sinov, saj je svojo pozabil. Podobno se je odločila tudi mala Vivienne, ki je belo obleko vzela od doma, Zaharino obleko pa je ustvarila družinska prijateljica Adama Kebe.