Grande svojo medijsko podobo gradi na nedolžnosti in simpatičnosti. Foto: Reuters
Grande svojo medijsko podobo gradi na nedolžnosti in simpatičnosti. Foto: Reuters
Nastop na podelitvi MTV-jevih nagrad VMA je nakazal, da imajo njeni medijski strategi za pevko in igralko drugačne načrte. Foto: Reuters
Grande se je rodila 26. junija 1993. Odraščala je na Floridi. S 13 leti je že igrala na Broadwayu. Foto: Reuters

V primerjavi z že videnimi vzorci - nedavno z Miley Cyrus - se Ariana še vedno igra na meji varnega in med raziskovanjem nagajivega. Popolno dekle popglasbe (kolikor ta skovanka sploh še lahko ostaja) je varovanka menedžerja najstniškega zvezdnika Justina Bieberja - Scooterja Brauna.

Že od začetka leta je na tihi misiji, da na novo napiše pričakovanja, ki jo industrija ima od mlade izvajalke popglasbe. To pomeni predvsem, da se izogiba pretiranemu razkazovanju svojega telesa. Na vrhu revolucije, ki jo je sprožila Cyrusova, je Grandejeva začutila: "Hočem, da ljudje osupnejo, ko slišijo glasbo, in ne takrat, ko me zagledajo."

Lani je izdala svoj prvenec Yours Truly, kjer sta trčila svetova čistokrvnega pop/r'n'b-ja iz leta 1990 in čistunstva iz leta 1950. "Hotela sem doseči videz malega 'pinup' dekleta iz 50. let prejšnjega stoletja in ženstvenost Audrey Hepburn," je pojasnjevala nedavno v intervjuju za New York Times.

Novo leto, nov zvok
Z MTV-jevo nagrado za najboljši popvideospot in novim albumom My Everything se je tudi njena podoba obrnila za 180 stopinj. Ob zelo visokih tonih pevke, ki so šli čez nekaj krogov postprodukcije in elektronskih ritmih, zapušča svojo varno območje. Prvi singel Problem je pristal na lestvicah zaradi pomoči hiphoperke Iggy Azalee in raperja Big Seana.

Nekdanji zaročenec zvezdnice Gleeja Naye Rivere se je po glasbenem sodelovanju zbližal s pevko tudi zasebno. Na podelitvi VMA nagrad pa sta se v zakulisju sprehajala z roko v roki, s čimer sta vzbudila govorice, da je med njima močna ljubezenska iskra.

Uspehi zaradi sodelovanj
Kot je nakazala sinoči, se v novo igro za vrhove lestvic (kjer ji konkurenco predstavljata Niki Minaj in Taylor Swift) podaja s plesno popskladbo Break Free, kjer je združila moči z didžejem in producentom Zeddom (krivcem za z grammyjem nagrajeno uspešnico Clarity skupaj s Foxes in Stay the Night s Hayley Williams). Pevka veliko stavi na sodelovanja, saj jih na novem albumu ne zmanjka.

Že kot najstnica se je znašla na Broadwayu. Toda k igri jo je pognala selitev v Kalifornijo, kjer je pristala v seriji Victorious na televizijski mreži Nickelodeon. Za občutljivo dekle je bila slava prednost, pojasnjuje danes: "Všeč mi je bilo, da sem se lahko večino odločilnih let v razvoju lahko skrivala za likov," je razložila za NY Times.

Toda glasbeni uspeh se ni zgodil čez noč. Delal ji je precej preglavic, ko je gledala na lestvice, kjer so se izmenjevala imena Cyrusove in bratov Jonas. Ključ do uspeha je bilo poznanstvo z Braunom.