Michelle je ostala na Havajih. Foto: EPA
Michelle je ostala na Havajih. Foto: EPA
Obama je z Malio in Sasho poletel nazaj v Washington. Foto: Reuters

Ameriška prva dama bo prvo abrahamovsko slavje praznovala v družbi svojih prijateljic, za hčerki pa bo poskrbel Barack.

Obamovi so se na dvotedenske počitnice odpravili na Havaje - dopust so preživel v najeti hiši v bližini oporišča ameriške mornarice na severovzhodni obali otoka Oahu.

Medtem ko Michelle ostaja na počitnicah, pa se Barack vrača iz Honoluluja, svojega rojstnega kraja. V Washington je poletel v soboto pozno zvečer po lokalnem času s hčerkama Sasho in Malio, ki bosta morali v ponedeljek najverjetneje v šolo. Michelle je tako na otoku ostala sama, a ne za dolgo, saj k njej prihajajo prijatelji.

Predsednik je z družino "Kot del rojstnodnevnega darila predsednika bo prva dama ostala na Havajih, kjer bo preživela nekaj časa s prijatelji in z njimi praznovala svoj prihajajoči 50. rojstni dan," so sporočili iz Bele hiše.

V Beli hiši so dodali še, da je predsednik v oporišču mornarice v času dopusta odigral več partij golfa s prijatelji in kolegi. V četrtek se je na primer na travnatih gričkih meril z novozelandskim premierom Johnom Keyjem.

Michelle bo 50. rojstni dan dopolnila 17. januarja. Barack je od svoje življenjske sopotnice avgusta, ko je praznoval 52. rojstni dan, prejel precej navihano čestitko. "Vse najboljše, Barack! Tvoji lasje so vse bolj sivi, a ljubim te bolj kot kdaj koli!"