Jennifer je še leta 2013 dejala:
Jennifer je še leta 2013 dejala: "Oba veva, da ne bi mogla živeti drug brez drugega." Foto: Reuters
Ben Affleck in Jennifer Garner
Na začetku zveze leta 2004, ko se je Affleck še otepal skovanke Bennifer, ki je nastala po njegovi romanci z Jennifer Lopez. Foto: Reuters

"Po tehtnem premisleku in dolgi razpravi sva sprejela težko odločitev o ločitvi," sta zvezdnika sporočila v skupni izjavi, ki sta jo poslala reviji People. Nadaljevala sta: "Drug do drugega še vedno čutiva ljubezen in prijateljstvo, zdaj pa bova v ospredje postavila skupno skrb za otroke. Prosiva, da v teh težkih časih spoštujete njihovo zasebnost. To je najino edino sporočilo glede te osebne družinske zadeve. Hvala za razumevanje."

Da je njun zakon v škripcih, se je v Hollywoodu šušljalo že zadnje mesece. 43-letna Garnerjeva je zaradi materinstva v preteklih letih svojo filmsko kariero postavila močno na stran, Affleck pa naj bi bil vse prej kot vzoren oče, največja težava naj bi bila njegova obsedenost s kockanjem, saj naj bi bil reden gost igralnic v Las Vegasu. Uradnega razloga za ločitev sicer nista navedla.

Še naprej bo družina živela skupaj
Po objavi sporočila o ločitvi so njuni prijatelji zagotovili, da Ben in Jen v javnosti ne bosta prala umazanega perila in obtoževala drug drugega. Njuna ločitev naj bi bila prijateljska in sporazumna, par pa naj bi še naprej tudi živel pod skupno streho, v vili v losangeleškem predelu Pacific Palisades, ki sta jo za 17,5 milijona dolarjev kupila leta 2009. "To ne bo še ena grda zvezdniška ločitev. Želita si, da bi še naprej skupaj skrbela za otroke, saj sta skrb za njihovo vzgojo in dobrobit postavila na prvo mesto," je dejal neimenovani vir reviji People.

Par ima tri otroke, devetletno Violet, šestletno Seraphine in triletnega Samuela. Vir je še dodal, da sta partnersko razmerje končala že pred nekaj meseci.

Združila ju je filmska kariera
42-letni Affleck v prihajajočem filmu Batman proti Supermanu: Zora pravice igra Batmana, sicer pa je nanizal že kopico nagrad, v žep je pospravil tudi dva oskarja - leta 1997 za najboljši scenarij za dramo Dobri Will Hunting, leta 2013 pa po zaslugi filma Argo, ki ga je režiral in v njem tudi zaigral, še kipec za najboljši film. Garnerjeva pa je pred leti dobila zlati globus za vlogo Cijine agentke v seriji Alias, nato pa se je pojavila v več filmih, kot so Ujemi me, če me moreš, Od deklice do bejbe in Klub zdravja Dallas.

Nič čudnega, da sta se tudi spoznala na snemanju. Prvič so se njune poti prekrižale med snemanjem uspešnice Pearl Harbour leta 2001, ko sta dve leti pozneje znova postala soigralca, tokrat v filmu Daredevil, pa je preskočila tudi iskrica. Poročila sta se dve leti kasneje.