Iz sveta znanih
Igralec pravi, da je zdravljenje odvisnosti od alkohola boj, ki traja vse življenje. Foto: EPA

Dodaj v

Ben Affleck po 40 dneh zapustil zdravljenje

Bori se z odvisnostjo od alkohola
7. oktober 2018 ob 15:41
Los Angeles - MMC RTV SLO

Oskarjevec Ben Affleck je sporočil, da je v četrtek končal 40-dnevno zdravljenje odvisnosti od alkohola, in ob tem pojasnil, da je zdravljenje nečesa takšnega dosmrtno.

46-letnik, ki je bil na zdravljenju že leta 2001 in 2017, je v objavi na družbenem omrežju Instagram razložil, da še vedno ostaja del programa in zdravljenje nadaljuje, ob tem pa se je družini, prijateljem in oboževalcem zahvalil za vso podporo.

"Boj z odvisnostjo je izredno težak in traja vse življenje. Zaradi tega nihče ne more ravno reči, da je končal zdravljenje, saj gre za dosmrtno obvezo. Borim se zase in za svojo družino," je še zapisal.

"Veliko ljudi se je oglasilo na družbenih omrežjih in spregovorilo o svojih težavah z odvisnostjo. Tem ljudem se želim zahvaliti. Vaša moč je navdihujoča in v njej vidim podporo, ki si je nikoli nisem niti predstavljal. Pomaga, da vem, da nisem sam." Opomnil je tudi na to, da iskanje pomoči ni znak šibkosti, temveč znak poguma.

Pred kratkim je o odvisnosti spregovoril tudi njegov brat Casey Affleck, ki je razložil, da z bratom prihajata iz družine, ki ima resne težave z alkoholizmom. "Ben je odvisnik in alkoholik. Moji stari starši so bili alkoholiki, ravno tako kot tudi moj oče, ki pa je zdaj trezen že približno 30 let, medtem ko sem jaz trezen približno šest let."

Affleck ima s 46-letno igralko Jennifer Garner tri otroke – dvanajstletno Violet, devetletno Seraphino in šestletnega Samuela. Zvezdnika sta se poročila leta 2005, leta 2015 pa sta sporočila, da se nameravata ločiti, pri čemer so bili glavni razlogi za to Affleckov alkoholizem, kockanje in skoki čez plot (tudi z varuško). Zahtevek za ločitev je par vložil lani, a kljub temu je Garnerjeva še vedno del njegovega življenja, saj je bila ravno ona tista, ki je sprožila intervencijo in poskrbela, da je šel na zdravljenje.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
lance_
# 07.10.2018 ob 19:53
Who cares!
A bo kdo od vas neverjetnih novinarjev prepisovalcev ameriskega rumenega tiska napisal clanek o druzinskih tragedijah v Sloveniji? Clanek o druzinah ki ne morejo iz brezna revscine,kjer je isto prisoten alkohol in nasilje?

Seveda ne,ker je lazje prepisati falavdo ameriskega rumenega tiska o nekom ki ima polno rit vsega,potem pa se pred celim svetom smili sam sebi ker je iz cistega dolgcasa in brezdelja posegel po alkoholu.
Potem pa se ta dramaticnost da so vsi v druzini alkoholiki...tam,nekje v ameriki,v nekem zlatem dvorcu,v eni izmed 23 sob...
Se enkrat! Who cares!
firtoh
# 07.10.2018 ob 16:47
Pri nas traja zdravljenje 3 mesece.Po enem mesecu,šele lahko gredo na sprehod v civilizacijo
alcatraz
# 08.10.2018 ob 06:46
Odvisnosti se ne znebiš dokler ne odpraviš vzrokov zanjo.

ali popolnima spremeniš način življenja
knesigail
# 07.10.2018 ob 22:37
Odvisnosti se ne znebiš dokler ne odpraviš vzrokov zanjo.
Bivši uporabnik
# 08.10.2018 ob 14:06
Odvisnosti se ne znebiš dokler ne odpraviš vzrokov zanjo.

ali popolnima spremeniš način življenja


to je praktično eno ta isto. ostaja pač dosmrtna abstinenca, ki je verjetno noben do doseže brez kakšne konkretne povratne epizode.
nasploh se mi zdi pri nas to praktično nemogoče, ker je okolje totalno ignorantsko kar se tega tiče. če ti alkoholik odkloni pijačo, mu ne rini potem praktično glaž v usta!! je že moral za to sprejet velik korak za to in prav bi bilo, da bi se tudi iz podpore lahko alkoholu takrat prisotni odpovedali, ali pa bili vsaj malo bolj uvidevni s pitjem, pa je ponavadi ravno kontra.
žal res ni druge, kot da se popolnoma umakneš, če res hočeš kaj spremenit, pa še to nikoli ziher in te pač spremlja do konca življenja, vedno je alko samo korak stran.
mrblack
# 08.10.2018 ob 00:10
“Pijes da zaboravis.” Treba se je enkrat soociti s tem kar hocemo pozabiti oz. skriti sami od sebe.
stewie
# 07.10.2018 ob 16:11
Bravo, Ben! Na to se pije!
Tvoja prijatelja Jack Daniels in Jim Beam te že čakata.
Pa še tvoj brat se vam lahko pridruži. On je dobil oskarja za vlogo alkoholika, ki kljub družinski tragediji, ki jo s pitjem povzroči, ne neha pit. Pije dalje zato, da bi pozabil na to.
Hijena
# 07.10.2018 ob 19:48
Zdaj si že prepeva:
"Pijem v ponedeljek
in pijem v torek,
v sredo sem zopet pijan,
pijem v četrtek, v petek, soboto,
v nedeljo sem kot vsak dan."
oziris.va
# 07.10.2018 ob 18:47
Baje bo Batman.
Zlobni genij
# 07.10.2018 ob 16:43
Saj ni čudno, v zadnjih parih letih, še nisem videl njegove slike, na kateri bi se zdel trezen. ;)
2px_orbitala
# 07.10.2018 ob 15:46
zdravljenje nečesa takšnega dosmrtno.

Tako dolgo ni, je pa sigurno daljše od 40 dni. To je neslana šala. Po 40 dneh je zdravljenje proslavil s kozarcem vina in požirkom vodke.
Kazalo